Menneet tapahtumat

Vuosikokous 2017

Kainuun Eläinsuojeluyhdistyksen sääntömääräinen vuosikokous sunnuntaina 19.2.

Tule kuuntelemaan, mitä yhdistys on menneenä vuonna tehnyt ja millaisia suunnitelmia on tulevalle toimintakaudelle. Tilaisuus on avoin kaikille ja se on oivallinen tilaisuus päästä mukaan toimintaan sekä tutustua yhdistysten jäseniin.

Kokouspaikkana toimii Kajaanin kaupunginkirjaston Monika-tila. Kokous alkaa klo 14 ja kestää pari tuntia.

Lämpimästi tervetuloa!


Turvasiru Tutuksi Sotkamossa

Nyt olisi loistava tilaisuus tehostaa koirasi tai kissasi turvallisuutta ja tukea samalla kainuulaista eläinsuojelutyötä!

Turvasirun avulla kadonnut tai karannut lemmikki löytää varmemmin takaisin kotiin, sillä sirun tunnusnumeron avulla eläinsuojeluviranomaiset saavat välittömästi selville omistajan tiedot.

Eläinsuojeluyhdistysten Kummit ry ja Kainuun Eläinsuojeluyhdistys ry järjestävät Turvasiru Tutuksi -kiertueen tempauksen Sotkamossa sunnuntaina 12.2. klo 12–14.

Tule sinäkin sirututtamaan lemmikkisi!

Kaipaatko lisätietoa turvasirusta? Tutustu täältä www.turvasiru.fi


Turvasiru Tutuksi Kuhmossa

Nyt olisi loistava tilaisuus tehostaa koirasi tai kissasi turvallisuutta ja tukea samalla kainuulaista eläinsuojelutyötä!

Turvasirun avulla kadonnut tai karannut lemmikki löytää varmemmin takaisin kotiin, sillä sirun tunnusnumeron avulla eläinsuojeluviranomaiset saavat välittömästi selville omistajan tiedot.

Eläinsuojeluyhdistysten Kummit ry ja Kainuun Eläinsuojeluyhdistys ry järjestävät Turvasiru Tutuksi -kiertueen tempauksen Kuhmossa lauantaina 11.2. klo 12–14.

Tule sinäkin sirututtamaan lemmikkisi!

Kaipaatko lisätietoa turvasirusta? Tutustu täältä www.turvasiru.fiKivesvaara on loistava lintujen muuttoseurantapaikka

Kainuun Eläinsuojeluyhdistyksen jäsenilta taputellaan tänä keväänä retkeilyn muodossa. Teemme biologi ja lintuharrastaja Vesa Hyyryläisen johdolla linturetken Paltamon Kivesvaaralle. Tämä on mainio tilaisuus tutustua lintujen muuttotouhuihin ja saada lisää tietoaluonnonvaraisista eläimistä. Reitti on pituudeltaan pari kilometriä ja sopii helppokulkuisena kaikenikäisille. Retki kestää parisen tuntia.

Retki on kaikille avoin ja pääsymaksuton. KESY tarjoaa kahvit ja makkarat. Ilmoittautuminen viimeistään 26.5. puhelimitse numeroon 044 526 1730 tai sähköpostilla Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..

Tervetuloa!Koiramarssi kainuulaisen eläinsuojelutyön puolesta

Royal Canin lahjoittaa jokasta koiramarssiin osallistuvaa koiraa kohti 1 kg Royal Canin -ruokaa Kainuun Eläinsuojeluyhdistykselle.

Kokoontuminen Kainuun Eläintarvikkeella, josta lähdemme kävelemään jokivarteen. Käymme kääntymässä Onnelassa. Kesken matkankin voi kääntyä takaisin, jos siltä tuntuu. Kyse ei ole kuntosuorituksesta vaan hyväntekeväisyystempauksesta, johon kaikenkuntoiset ja -ikäiset voivat osallistua. Oman koiran uupuessa, voi lenkin tempaista lainakoirankin kanssa!

Tervetuloa mukaan!Vuosikokous 2016

Tervetuloa Kainuun Eläinsuojeluyhdistyksen vuosikokoukseen sunnuntaina 14.2.2016.

Tule kuulemaan, mitä kaikkea yhdistys on tehnyt ja millaisia suunnitelmia on tulevalle toimintakaudelle. Oivallinen tilaisuus tutustua jäseniin ja päästä myös mukaan toimintaan. Tilaisuus on kaikille avoin.

Kokouspaikkana toimii Kajaanin kaupunginkirjaston Monika-tila. Kokous alkaa kello 14.00. Pullakahvitarjoilu.

Lämpimästi tervetuloa!

Terveisin,
Leena Turpeinen
puheenjohtaja
Kainuun Eläinsuojeluyhdistys ryJäsenilta 26.11.2015

Kainuun Eläinsuojeluyhdistys järjesti syksyn jäsenillan torstaina 26.11.2015 kylätalo PuPulassa, Kajaanissa. Teemana oli luonnonvaraiset eläimet eläinsuojelun näkökulmasta.

Kuva jäseniltamista. Pullakahvit maistuivat ja keskusteluakin heräsi mukavasti.

Jäsenillassa mukana ollut poliisi Jonna Kiiskinen kertoi, että Kainuussa on yli 500 eläintehtävää joka vuosi. Eläinsuojelurikoksia tai -rikkomuksia on noin 10 kappaletta. Eläimiin liittyviä tieonnettomuuksia on vuosittain Kainuussa noin 100 (luvussa ei ole mukana porokolarit).

Kiiskisen mukaan poliisille tulee tehdä ilmoitus aina kun havaitsee että eläin on selvästi kärsinyt tai kärsii parhaillaan, eli on epäily eläinsuojelurikkomuksesta tai -rikoksesta. Poliisi on eläinsuojeluviranomainen, joka sitten arvioi jatkotoimenpiteiden tarpeellisuuden. On tärkeää, ettei kulje ohitse tekemättä mitään!

Koska Kainuussa ei ole minkäänlaisia luonnonvaraisten eläinten hoitotiloja, kainuulaisen eläinlääkärin tehtäväksi jää nykyään lähinnä lopettaa kärsivä luonnonvarainen eläin. Jos löydetty eläin ei vaikuta kuolettavasti loukkaantuneelta, älä tapa sitä itse vaan ota ensiksi yhteys poliisiin.

Lisäksi on hyvä muistaa, että siileissä on aina salmonellaa, ja niitä ei pidä kosketella etenkään paljain käsin - eikä mielellään muutenkaan. Myös linnut ovat salmonellan kantajia, ja useissa on myös runsaasti lintukirppuja. Seurataan siis luonnonvaraisia eläimiä mielellään kauempaa!

Kiitos kaikille jäseniltaan osallistuneille!