Sijaiskodit

Suomessa ja maailmalla on paljon kotia etsiviä koiria ja kissoja. Kainuun Eläinsuojeluyhdistys ry ylläpitää sijaiskotitoimintaa eläimille. Sijaiskotiin menevät ne eläimet, jotka jostakin syystä joutuvat luopumaan aikaisemmasta kodistaan - esimerkiksi omistajansa vakavan sairastumisen johdosta. Eläimet ovat pääasiassa kissoja tai koiria.

Sijaiskotitoiminta on tärkeä välivaihe eläimen saapuessa yhdistyksellemme. Tällöin eläin tarvitsee välittömästi huolehtivaa sijaiskotia, jossa on osaamista ja tilat antaa väliaikainen turvasatama uutta kotia etsivälle eläimelle. Toivottavasti sinulla on mahdollisuus antaa koti parhaalle ystävällesi - tai jopa useammalle. Harkitse kuitenkin tarkoin ne olosuhteet, mitä olet eläimelle tarjoamassa.

Sijaiskoti huolehtii eläimeistä kunnes sille löytyy pysyvä lopullinen koti. Yhdistyksemme maksaa eläimen ylläpidon sekä mahdolliset eläinlääkärikäynnit. Perusajatuksena on ettei sijaiskodin tarjoajalle tule kuluja. Sijaiskoti voi myös halutessaan adoptoida eläimen. Sijaiskodissa voi olla lapsia tai muita lemmikkejä. Yhdistys tekee parhaansa, että sopiva sijaiskoti ja koti löytyy jokaiselle eläimelle.

► LISÄTIETOJA TÄÄLTÄ